Gevangenschap

(gemaakt door Joris en Aranka Werson)

Wanneer is een dier in gevangenschap?

Een dier is in gevangenschap als het niet meer vrij is. Bv. een Leeuw in het Circus die steeds hetzelfde trucje moet doen. Maar ook huisdieren zijn dieren in gevangenschap. Je kat bv. die kan niet meer vrij rondlopen in de bossen. Er zijn ook dieren in gevangenschap die je bijna ieder jaar wel een keer ziet. Dat zijn de drieren in de dierentuin. Je kijkt maar naar die mooie tijger en denkt maar dat ie het goed heeft, maar ondertussen kan die niet in het oerwoud rennen en in rivieren zwemmen. Dat is toch wel zielig hé?

Het Asiel

het asiel is een plek waar dieren worden op gevangen, BV. Een verdwaalde hond lopt los rond op straat en kan de weg niet meer terug vinden naar zijn baasje. Mensen die in het asliel werken steken daar ook veel tijd in. Ze moetten BV. eten geven aan de dieren de dieren wassen en verzorgen en natuurlijk hebben de dieren veel aandacht nodig. Dieren in ehet asliel worden bijna nooit ingeslapen. het dier word alleen ingeslapen als het heel veel pijn lijd en niet meer beter kan worden.

Dierentuin

Je zult het bijna niet geloven maar dieren in de dierentuin zijn ook dieren in gevangenschap. een aapje bijvoorbeeld, hij kan gaan en staan waar hij wil, maar dan wel alleen in zijn eigen hok met zijn andere aapgenoten. Hij heeft nu niet maar zoveel ruimte als in de jungel, maar er word nu wel heel goed voor ze gezogt. Hij kan nu niet meer op worden gegeten door een tijger en hij krijgt altijd zijn voer klaar gelegd. Als je zo'n aap ineens in de wildernis zou zetten zou hij het niet over leven.

Circus

Aapje

In het circus zijn ook veell diren in gevangenschap. De leeuwen zitten ik die kleine kooitjes en de olifanten ook. ze moeten steeds maar weer de zelfde kunsje doen en soms moetten ze hart trainen om een nieuw kunsje te leren. het leven in een circus is voor een dier dus hart werken.

Huisdieren

zie huisdier

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License