Hockey

(gemaakt door Wout Olde Hampsink)

Wat is Hockey:

Hockey is een sport waarbij je met een stick en een bal moet spelen.
De bal is natuurlijk wel een stuk kleiner als een voetbal de bal is misschien wel 4 keer kleiner als een hockey (de vergelijking van de hockeybal en de voetbal).
De hockeystick heeft aan het van de stick een krul dat is natuurlijk wel handig want dan raak je de bal snel als de stick geen krul heeft dan zou die moeilijk te raken.

De geschiedenis van Hockey:

De naam hockey is afgeleid van het Engelse woord hook dat haak betekent. De stick waarmee je de bal voortbeweegt, heeft de vorm van een haak. We weten niet precies wanneer hockey ontstaan is. Wel weten we dat mensen al meer dan 5000 jaar geleden, stok- en balspelen speelden. De rijken speelden dat te paard (polo). Maar als je geen paard had, kon je het ook wel spelen. De stokken maakte men van hout of beenderen. De bal kon van allerlei materiaal gemaakt zijn, bijvoorbeeld van hardhout. De Romeinen speelden een soort hockey op het strand met een mensenschedel.

Hockey

De teams en het veld:

Je hebt 6 tallen, 8 tallen en 11 tallen
Je begint met mini’s dan moet je daar trainen dan ga je naar de E daar speel je in een 6 tal, in een 6 tal speel je op een kwart veld, dan ga je naar de D speel je 8 tal dat is half veld (daar zit ik in) dan zit je niet in de D1 of in de D2 maar meestal in de D3 of D4, dan ga je naar de D1 of D2 dat is elftal en dus ook heel veld dan ga je naar de C en zo door bij de A denk je dat je niet meer door kunt dat is wel dan ga je naar de Heren of de Dames dat zijn de teams.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License