Mascottes

Mascottes van de Olympische spelen

Bejing 2008:
mascottes

Beibei de Vis.
Water
De mascotte van blauwe olympische ring heeft de vorm gekregen van een vis. In de Chinees cultuur de vis staat voor overvloed, een goede oogst en het goede leven. Water is welvaart en succes. Beibei is in het bijzonder de mascotte van de olympische water sporten.

Jingjing de Panda
Bos
De nationale schat van China geeft vorm aan de zwarte ring en staat voor plezier en vreugde. Jingjing haartooi heeft de vorm van een Lotus, als symbool voor de harmonie tussen mens en natuur.
Huanhuan de Olympische Vlam
Vuur
Als centrale figuur van de vijf vriendjes, de rode ring vertegenwoordigd het vuur van de passie. Haar haren als het olympische vuur zijn geïnspireerd op de Dunhuang muurschilderingen. Hij moet iedereen inspireren hoger te springen, harder te rennen en sterker te zijn dan ooit, maar ook is zijn licht het warme welkom van Beijing 2008.

Yingying de Antilope
Aarde
De vierde, mascotte en symbool voor de gele ring is Yingying een Tibetaanse antilope. Yingying is snel en behendig in staat om grote afstanden vlot af te leggen. Als symbool van de uitgestrektheid van China, gezondheid en de kracht van een natuurlijk lichaam. De haartooi is gebaseerd op de haardracht in verschillende Tibetaanse en Xinjang culturen en de traditionele klederdracht in West China. Yingying is in het bijzonder de mascotte van de atletiek.

Nini de Zwaluw
Lucht
Als laatste de groene olympische ring in de vorm van een zwaluw. In de oude Chinese vliegersport was en is de zwaluw een geliefd model. Nini’s ontwerp is gebaseerd op traditionele vliegers. Met haar gouden vleugels symboliseert ze de uitgestrekte hemel en brengt geluk. Het Chinese woord voor Zwaluw is Yan en Yanjing is de naam van de hoofdstad in de antieke tijd. Nini is mascotte voor de gymnastiek en turn sport.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License